Rallaregårdens Friskvård

 För ditt välbefinnande

NATURLIG FACELIFT

Naturlig Facelift består av en unik kombination av traditionella japanska och indiska tekniker samt akupressur och ansiktsreflexologi. Närheten till hjärnan gör att massagen kan påverka olika processer och därigenom underlätta kroppens egen självläkning. När energi tillförs i form av massage underlättar vi processen som leder till vitalisering på det fysiska, mentala och emotionella planet och skapar balans i energisystemet vilket bidrar till att förbättra den allmänna hälsan. Massagen utförs på ansikte, hals, nacke, dekolletage, axlar och hårbotten. Den är mycket välgörande om du är trött och stressad. 

NATURLIG FACELIFT

Vill du få en bättre hy, förhindra och förminska rynkor och åldersfläckar i ansiktet - och samtidigt komma i balans och må allmänt bättre?

Välkommen att boka tid för en avslappnande ansiktsmassage.

NATURLIG FACELIFT 

Massagen ger en naturlig ansiktslyftning.

Stärker ansiktsmusklerna och bidrar till att förebygga samt förbättra slapp hud och fina linjer.

Reparerar och balanserar tillståndet i huden, vilket fördröjer ålderstecken. 

NATURLIG FACELIFT

Ökar blodcirkulationen och syresättningen vilket ger huden en friskare lyster.
Löser upp muskelspänningar i ansikte, nacke, hals och huvud. 
Skänker djup avslappning och inre frid. Stimulerar och skapar balans i nervsystemet och förbättrar det lymfatiska flödet.


                                                              ANSIKTSZONTERAPI

Ansiktszonterapi är en behandling som härstammar från den orientaliska medicinens grundprinciper liksom den indianska zonterapin. Olika zoner och punkter i ansiktet anses motsvara organ och delar av kroppen så genom att behandla ansiktet påverkas även resten av kroppen positivt på samma sätt som inom fotzonterapin.

Syftet med behandlingen är att i första hand stimulera meridianer, det centrala nervsystemet och blodcirkulationen.

Ansiktszonterapi upplevs som en bestämd massage, både avslappnande och stimulerande. Den är förebyggande och det gör gott att få en behandling regelbundet. Kombinera gärna med Svensk klassisk massage.


Den kreativa och produktiva förmågan förbättras

efter Ansiktszonterapi. SVENSK KLASSISK MASSAGE


Svensk klassisk massage är en djupgående massage som

mjukar upp stela, ömma och trötta muskler. 

Jag använder olja eller kräm beroende på vad du behöver för

dagen. Naturell olja, eterisk olja eller kylande/värmande kräm.


Med hjälp av strykningar, knådningar, tryck och töjningar

bearbetas kroppens muskler, hud och bindväv till ökad rörlighet och 

avslappning. Massagen kan lindra stress, oro och spänningshuvudvärk. 

Lugn och ro-hormonet Oxytocin frigörs och mängden stresshormoner minskar. 


Kroppens smärtstillande ämne, endorfiner, frigörs även vid massage och 

blodcirkulationen ökar vilket medför att slaggprodukter aktivt transporteras bort. 

Regelbunden massage motverkar trötthet, smärta i axlar, rygg och nacke samt bidrar till att du känner dig lugnare, mjukare och mer rörlig i din kropp. Jag använder mig även av akupressur och triggerpunktsbehandling.


Varmt välkommen att boka tid och kom och njut av den världsberömda Svenska klassiska massagen –  en djupgående massage som löser upp spänningar i hela kroppen och ger en behaglig och skön avslappning.


BINDVÄVSMASSAGE

Bindvävsmassagen är en vetenskapligt beprövad massageform från 1930-talet. Den utvecklades i Freiburg av läkare och en sjukgymnast vid namn Elisabeth Dicke. Hon hade då själv drabbats av cirkulationsbesvär och läkarna trodde att de skulle bli tvungna att amputera hennes ben. Elisabeth hade ryggsmärtor och märkte att när hon gjorde drag i ryggslutet med fingrarna så hände det saker i hennes ben. Från att ha varit vitt och kallt fick det värme och färg tillbaka. Läkarna lyssnade på henne och tillsammans utvecklade de denna djupgående cirkulationsmassage. Och Elisabeth slapp amputera benet.

 

Bindvävsmassage kan bl.a användas vid ledproblem, fibromyalgi, idrottsskador, huvudvärk, migrän, förstoppning och för djup avslappning.

Bindvävsförtätningar leder till försämrad cirkulation, sämre rörelseförmåga och därmed energibrist. 

Detta kan bero på överbelastning, vävnadsskador, kroniska inflammationer och dålig genomblödning. Emotionella känslor kan även bidra till stagnation i bindväven.


Behandlingen leder till att muskulaturen slappnar av, blodcirkulationen ökar och smärtan minskar.

Man kan säga att dragen som görs innebär en töjning av bindväven så att de via det autonoma nervsystemet reflexmässigt påverkar inre organ och funktioner. Målet är att luckra upp förtätningar i den ytliga bindväven. 

Bindvävsmassagen är mycket avslappnande och välgörande. 


Bindvävsmassage ges inte om Du är förkyld eller har feber, om Du har epilepsi, obehandlad cancer, skov av tarminflammationer  eller andra pågående inflammationer. Inte heller vid öppna sår, blödarsjuka, graviditet eller om Du har hjärtbesvär.


RÅDGIVNING/SAMTAL 


Boka gärna tid för samtal eller rådgivning! Jag har tystnadsplikt och för ingen journal över vad som sägs. 

Varmt välkommen!